Expertise

ADVANCED

HEALTH COACH

Verfrissend en inspirerend om in deze opleiding het belang onderstreept te zien dat gezondheid verder gaat dan alleen je voeding.

Met een holistische kijk op je welbevinden worden ook andere factoren in ons dagelijks leven zoals gezonde relaties, een bevredigende baan, regelmatige lichaamsbeweging, persoonlijke ontwikkeling en spiritueel bewustzijn als bronnen van voeding gezien.

 

YOGA

DOCENT

In China ben ik in 2011 begonnen met  Anusara yoga. Vanaf het allereerste moment voelde ik dat dit een manier van bewegen was die mijn lijf snapte.

Twee teacher trainingen volgden waardoor ik ben uitgerust met kennis over verschillende ademtechnieken, anatomie, filosofie en kennis van de energiesystemen in het lijf. Verdieping zoek ik in workshops en retreats en heb het genoegen om door internationale docenten begeleid te worden.

Ik werk nog steeds hard om mijn leven uit te lijnen met de waarden die volgens mij de kern vormen van de Anusara-filosofie het verlangen om op hartniveau te verbinden in al mijn activiteiten.

yoga bells2

EVOLUTIONARY

HABITS

Gedurende 3 maanden heb ik mijzelf door Marc Holzman laten begeleiden in de Ayurveda lifestyle om hardnekkige gewoontes te veranderen.

Hier her-leerde ik hoe je het ritme van de natuur voor je kunt laten werken en van lang -uitslaper naar vroege vogel ben gegaan.

Ik neem je graag mee om je eigen ochtend routine te creëren.

AANDACHTS

TRAINER

In ons gezin kregen wij te maken met hardnekkige slaapproblemen bij een van onze kinderen. Het toepassen van volwassen meditatie en adem technieken hielp, maar ik zocht meer verfijning.

Het boek dat ik vond maakte mij zo enthousiast dat ik mijzelf certificeerde voor het mindfulness programma Stil zitten als een kikker. Voor ouders en kinderen een waardevolle kennismaking met ons drukke hoofd.

Voor kinderen die op weg zijn naar volwassenheid(pubers) het boek: Ruimte geven en dichtbij zijn.

STILTE

RETRAITE

In het Fa Hong Monastery op Lantau eiland, Hong Kong heb ik zeven dagen zeven uur per gemediteerd onder leiding van de gerespecteerde Visu Teoh.

Metta meditaties is een techniek waarbij je liefdevolle vriendelijkheid en welwillendheid naar alle wezens uitstraalt. Bewust de atmosfeer om je heen laden met de kalmerende, positieve vibraties van liefde. Dit alles in stilte, los van tijd, telefoon of comfort.

retraitre

STRESS

REDUCTION

(MBSR)  Mindfulness Based Stress Reduction Programma

Jon Kabat-Zinn wordt beschouwd als de grondlegger van dit, op mindfulness gebaseerde, stressvermindering programma. Veel overlap met de yoga en daardoor een mooi moment om mijn eigen beginners mind weer te oefenen.

Met als grote inzicht: er is altijd ruimte om nog meer los te laten!

stress reduction

PRANIC

HEALER

Pranic Healing is een simpel en effectief healing systeem om het energieveld van het lichaam in balans te brengen.

Het is gebaseerdop het principe dat het lichaam een zelf-herstellend vermogen heeft. Deze levensenergie herstelt het evenwicht in het lichaam en zorgt dat het genezingsproces kan worden versneld en de vitaliteit in het lichaam tergkeert.